Od

O vegánskej strave si veľa ľudí môže myslieť, že je to len jeden z ďalších trendov dnešnej doby, avšak vegánska diéta sa môže pochváliť viacerými nezanedbateľnými výhodami. Nielenže je bohatá na vitamíny, ovocie, zeleninu, všetky živiny potrebné pre zdravie a krásu, ale môže byť aj veľmi chutná. Isteže prechod na vegánsku stravu znamená vzdať sa   mnohých bežných potravín, ale vedzte že existuje množstvo chutných a zdravších náhrad živočíšnej stravy. Milujete syr? Skúste ten mandľový. Neviete si predstaviť život bez mäsa? Stať sa vegánom, (alebo len zaviesť niektoré vegánske zvyky do svojho jedálnička), znamená otvoriť sa novým možnostiam, receptom, skúsenostiam, a vniknúť do tajov zdravotných výhod vegánov.

9 výhod vegánstva.

 

  1. Chcete mať jasnú a žiarivú pleť? Sme to čo jeme, tak prečo nejesť potraviny, ktoré podporujú krásu zvnútra?
  1. Aj vy sa každý mesiac desíte toho obdobia, kedy sa nevite z postele postaviť kvôli bolestivým brušným kŕčom? S vegánskou stravou je šanca povedať definitívne zbohom nie len kŕčom, ale aj periodickým zmenám nálad.
  1. Aj vy milujete životné prostredie a snažíte sa oň dbať, ako sa len dá? Vegánska strava je k životnému prostrediu veľmi šetrná, z dôvodu, že vysoké percento skleníkových plynov pochádza práve zo zvierat.
  1. Trpíte únavou a nedostatkom energie? Keď budete jesť chemicky spracované potraviny s obsahom látok, ktoré vaše telo prirodzene nepozná, bude potrebovať viac energie na trávenie, ktorá následne bude chýbať Vám. Ak telu doprajete len potraviny, ktoré sú ľahko stráviteľné, všetka energia ostane len Vám.
  1. Jedzte pre lepší sexuálny život.
  1. Máte vysokú hladinu cholesterolu? Vegánska strava je prakticky bez cholesterolu, takže vaše hodnoty sa znížia jedna radosť. Ľahká strava ma tiež blahodarné účinky na krvný tlak.
  1. Milujte svoje srdce. Mäso s vysokým obsahom nasýtených tukov sa veľkou mierou podieľa na kardiovaskulárnych ochoreniach. Vyraďte mäso zo svojho jedálnička a začnite ochraňovať jeden z najvzácnejších orgánov.
  1. Zápcha. Myslím, že k tejto potvore nemusím písať nič konkrétnejšie. Povedzme si radšej o zvýšenom príjme vlákniny, ktorý získate z vegánskej stravy. Prejdite na vegánsku stravu a zlepší sa Vám trávenie, budete mať zdravšiu a pohodlnejšiu stolicu, a tiež budete menej náchylnejší na zažívacie ťažkosti.

 

  1. Máte radi zvieratá? Potom prejdite na vegánsku stravu len z tohto jediného dôvodu. Prestanete prispievať k ich týraniu.

 

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi