Od

Obdobie, kedy viac času trávime pod perinou ako vonku na záhradke, pomaly prišlo a mnohí z nás sa s tým nevedia zmieriť. Veď len pred pár týždňami sme chodili po vonku v krátkych nohaviciach a tričkách a už musíme vyťahovať hrubé prechodné bundy, šály a kabáty.

Ak chcete zvládnuť toto nie príliš priaznivé obdobie bez ujmy, skúste sa držať nasledujúcich rád, ktoré vám určite pomôžu.

Pite veľa teplých tekutín – najmä bylinkové čaje

Ak ste počas leta a jari sušili bylinky, tak práve teraz je obdobie, kedy by ste ich mali vytiahnuť a spraviť si z nich čaj. Odporúčame repík, pamajorán alebo usušenú mätu, medovku, šalviu a materinu dúšku. Špeciálne šalvia pomáha pri podráždenom hrdle. Ak sa teda netúžite napchávať liekmi, ktoré aj tak nepomôžu, skúste si uvariť pol litra horúceho šalviového čaju a kloktajte. Tento proces opakujte dvakrát – trikrát denne. Uvidíte, že po čase škriabanie v krku zmizne.

Tip: Ak denne vypijete aspoň dva litre hocijakého čaju a obmedzíte príjem ťažkých jedál, uvidíte, že úbytok váhy budete pociťovať. Niekedy nebudete potrebovať ani tabletky na chudnutie, aby ste dokázali zhodiť.

Prijímajte veľa vitamínu C

Aby ste zvládli chrípkové obdobie, budete potrebovať okrem pravidelného príjmu tekutín začať s príjmom potravín, ktoré obsahujú veľké množstvo vitamínu C. Jedzte viac citróna, pomarančov, mandarínok a grepu. V tomto období dozrieva aj hrozno, ktoré obsahuje okrem veľkého množstva vitamínu C aj A, B a E. Ak bude vaša strava obohatená o vitamíny, nemusíte sa obávať nadmerného vypadávania vlasov.

Na záver: Aby ste zvládli takéto obdobie, budete okrem pravidelnej konzumácie bylinkových čajov a konzumácie potravín obohatených o vitamín C potrebovať aj viac pohybu a lepšie sa obliekať. Základom je, aby ste neprechladli odspodu. Najmä ženy sa na takéto problémy sťažujú u svojich gynekológov. Chráňte sa a uvidíte, že potom cez leto, keď pocestujete moru (napríklad do Kalábrie) nebudete mať žiadne problémy s močovými cestami.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi