DENIM SHORTS

15 júla, 2013 o 13:15

Od

large jeans shorts
Tiež chodíte po obchodoch a nie a nie si vybrať? Áno, reč je o šortkách. Sú horúcim trendom tejto sezóny, či už džínsové, kvetinové alebo v jemných pastelových farbách, na prevedení nezáleží, jednoducho  ich musíte mať.

Na nákupoch však vždy narazím na problém. Príliš krátke, príliš dlhé, príliš tmavé…

A tak som si povedala, že bude oveľa jednoduchšie vyrobiť si ich doma. Veď v skrini mi ležia nejedny džínsy, ktoré svetlo sveta nevideli už storočia.

 Krok 1    Krok 1:

Vybrať si „obeť“ a pripraviť si základné pomôcky a to sú : ostré nožničky, orezávač, bielu pastelku na kreslenie po textile a bieliace savo perex. Kto má dlhšie nechtíky a budú sa mu zle vyťahovať nitky, môže si pripraviť aj háčik.

 

 

 

krok 2Krok 2:

Tento krok je zrejme najnáročnejší,teda aspoň pre mňa. Šortky totižto nesmú byť ani príliš dlhé ale ani príliš krátke, musia ukázať presne toľko, koľko treba aby nôžky vyzerali tak ako majú.  Takže pri volení vhodnej dĺžky si dávajte pozor. A keď bude rozhodnuté, už len „cvak cvak“.

 

 

 

 

 

krok3 2Krok 3:

Bielou ceruzkou, no stačí aj „od oka“ si orezávačom narežte pásiky. Zvoľte si také miesta, kde chcete mať šortky rozstrapkané, či už na prednej strane, alebo zozadu. Pozdĺžne vlákna budeme nechávať a vyberať budeme kratšie nitky. Tak a teraz už len „strapkáme“. 

krok4

Krok 4:

Teraz si pripravíme bieliace savo prerex. Menšie množstvo si nalejte do nádobky z rozprašovača a postriekajte tie miesta, ktoré chcete mať bledšie. Odporúčam vám, aby miestnosť kde budete šortky striekať bola dobre vetraná.

Potom šortky treba oprať aby sa vymylo použité savo.


Môj Tip: š
ortky si môžete dotvoriť podľa vlastnej fantázie kovovými pyramídkami, korálikmi alebo môžete vypárané miesta podšiť farebnou látkou. A takto jednoducho máte unikátny kúsok do svojho šatníka.

style 1

(zdroj obrázkov www.weheartit.com)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi