Od

Má 16, študuje na strednej škole a popri tom je spoluautorkou blogu, ktorý je aktuálne na ôsmej priečke v súťaži Bloger roka. Vyspovedali sme blogerku Dijoun z blogu 2jollybrunnetes.com. Práve ona je prvou v sérii rozhovorov s blogerkami, ktoré vám v našom magazíne prinesieme. O týždeň prinesieme rozhovor, v ktorom Dijoun predstaví svoju obľúbenú blogerku.

2014-12-13 16.52.02

Začnime od začiatku,Predchádzala tvojmu blogovaniu nejaká iná kreatívna činnosť?

Kreatívna? Ja som nikdy nebola kreatívny človek. Ešte ako tak viem kresliť a písať ale že by som niečo vyrábala to nie. Vždy som mala krivé ruky a čím som staršia, tým je to len horšie. Vlastne som predtým ešte spievala. (smiech)

Môžeme sa na vašom YouTube kanáli tešiť na tvoj spev?

To ani moc nie, ja som rada, že som vychodila 7 rokov ZUŠ-ky. Na poslednom absolventskom koncerte som sa začala smiať uprostred pesničky, a to napriek tomu, že to rozhodovalo o mojej známke. Ale chodila som tam rada a spievať viem.

Čo by sa muselo stať aby si vaším fanúšikom zaspievala?

Museli by sme byť v prvej 5ke v Blogerovi roka alebo mať 1000 odoberateľov na YouTube. Ale to by som sa strašne hanbila, to by bol prúser.

Aké iné záľuby máš okrem svojho blogu?

Teraz toho popri škole toho moc nestíham, ale športujem, chodím von, cvičím, rada varím a nakupujem… Tiež veľmi rada cestujem.

Kde sa vidíš o 5 rokov? V tvojom veku je to skôr otázka preto, aby si sa mala o 5 rokov na čom zasmiať.

O 5 rokov budem mať koľko? 21? Vždy som chcela žiť v nejakom veľkom meste takže pôjdem do Prahy kde pôjdem tam na vysokú. Tato síce nechce aby som tam šla, ale o 5 rokov budem žiť v Prahe, kde si s kamarátkami prenajmeme byt, budeme spolu bývať, študovať a každý deň budem nakupovať a chodiť na kávu, budeme tam mať veľa miest na fotenie a všetci budeme úplne spokojní. Budeme mať ten hard vysokoškolský život. A možno budem o 5 rokov niekde v Kauflande predávať rožky (Smiech).

Dioun rada nakupuje, cestuje a chodí von s kamarátmi, no najradšej to robí všetko naraz.

Dioun rada nakupuje, cestuje a chodí von s kamarátmi, no najradšej to robí všetko naraz.

Chcela by si sa blogovaním aj živiť alebo to berieš len ako Hobby?

V tejto chvíli to beriem ako hobby. Hlavne ma zaujíma ako to bude keď Klaudia, odíde, lebo je o ročník vyššie. Musíme  sa nejako zohrať, nejak to vymyslieť ešte. Ale rada by som to robila, lebo ma baví to vymýšľať a potom aj nafotiť. Vždy som nad tým rozmýšľala aj keď som pozerala nejaké iné blogerky. Jednu blogerku sme mali aj u nás na škole, tá už sa toho teda vzdala ale bola fakt super. Ale ak by sa nám to podarilo, tak by som rada pokračovala aj ďalej.

Otázka, ktorá bude zaujímať asi prevažne mužskú časť tvojich fanúšikov, ale možno aj niektoré baby. Máš niekoho?

V tejto chvíli nikoho nemám a ani nikoho nepotrebujem. Teraz mi celkom stačia moji kamaráti a moje kamarátky. Nepotrebujem sa teraz zaťažovať nejakým vzťahom, čo neznamená, že by som sa tomu bránila, len, že ho nevyhľadávam.

Vieš si spomenúť ešte na svoju prvú lásku, na toho, kto ti ako prvý zlomil srdce?

Neviem, či mi zlomil srdce, ale v škôlke som sa zamilovala do takého chalana… teraz by som sa už nezamilovala. Spätne sa na to dívam a hovorím si: „preboha!“ Hej, ale úplne si pamätám aká som bola vtedy šťastná keď mi povedal, že som pekná a že sa mu tiež páčim. Môj prvý frajer, bol na základke v piatej triede. Chodili sme spolu asi týždeň a vlastne, my sme sa nikdy nerozišli. Takže vlastne spolu chodíme stále. Vlastne mám teda šesťročný vzťah. (haha)

md

Na pozornosť mužov je zvyknutá, od detstva ju nosili na rukách.

 

Spomínala si, že rada cestuješ, aké krajiny si navštívila?

Zatiaľ som najviac cestovala s rodičmi, Oni nás vždy niekam brávali, za čo som veľmi rada. Ako prvé si pamätám, že som bola v Chorvátsku s babkou. Spomínam si, že babka nevedela plávať, tak som sa tam skoro utopila. Potom sme boli asi tri krát za sebou v Egypte. Doteraz si pamätám ako som sedela pri sprievodcovi vpredu vo vláčiku, lebo som bola najmenšia. To som bola ešte taký malý prďola. A potom sme boli tak rôzne, z Afriky sme boli ešte v Keni potom sme boli na Bali, Kube v Dominikánskej republike, v Európe toho máme veľa precestovaného. Okolité štáty máme všetky precestované, Taliansko… Vo Veľkej Británii sme boli so školou, to bolo super. Tento rok sa tam zas vrátime, na to sa teším.

 10554956_805380859480274_1177797037_n

Tvoja Top destinácia?

Akože, čo sa ľudí týka sa mi najviac páčilo na Kube, asi preto, že sme tam boli na začiatku prázdnin a boli tam aj mladí ľudia. Inak sme cestovali cez jarné prázdniny a mali sme tam samých dôchodcov. Na Kube boli fakt super ľudia, zo všetkých kútov sveta. Boli tam ľudia z Južnej Ameriky, ktorí boli skvelí. Tam som si to užila.

A najkrajšie? Na Bali bolo nádherne, tam boli tie dažďové pralesy, boli sme tam na raftoch tam sa mi tiež páčilo. Všade kde som bola sa mi páčilo, každé miesto malo niečo do seba.

P1000254

Máš nejaké nesplnené cestovateľské sny?

Mám taký mainstreemový sen, ako každý, ísť do USA. Keď si predstavíte ako idete autom cez tie vyprahnuté cesty, kde nič nie je iba jeden motorest, kde ťa idú zastreliť a potom do nejakého obrovského mesta. Ja milujem mestá. Radšej ako ležať na pláži by som spoznávala mestá a objavovala všetko čo v nich je. Mojím veľkým snom je navštíviť New York ale o tom asi sníva každý. Ale veľmi by sa mi páčila aj Ázia napr. Thajsko alebo tie trošku iné mestá. A nikdy som nebola v Austrálii. Tam by som tiež rada išla.

Čo robíš preto, aby si si udržala takú krásnu postavu. Je pravda, že jedávaš iba bielkoviny vo forme červíkov?

Na bielkoviny sa zameriavam ale neviem či zrovna na červíkov. Neviem odkiaľ sa takáto fáma rozšírila. Neviem, kto ho rozšíril. Každopádne toto tvrdenie vyvraciam. Vyvraciam? (Haha). Kedysi som bola guľka, ale potom som nasadila tých červíkov a potom to už išlo hore vodou. Wau. Hore vodou, to sa mi podarilo. (Haha)

P1030530

Keď si z času na čas dopraješ niečo iné ako červíkov (rozumej bielkoviny), čo rada jedávaš?

Milujem čokoládu a gumových medvedíkov. Vyhýbam sa napríklad pečivu. Odkedy som ho obmedzila, tak som aj najviac schudla. Ale sú veci, ktoré si neodpustím ani keby som bola fitnesska a mala by som chudnúť. Každý deň mám čokoládu, milujem gumové cukríky a vždy keď som v kaviarni tak si dám poriadny koláč, niekedy aj dva, čo sa mi všetci smejú. Ale zase nemusím také rezne a tak.

Takže láska ide cez žalúdok platí aj v tvojom prípade, len by to nemal byť rezeň v chlebe?

Rezeň v chlebe je najhorší. Ja podporujem gumových macíkov a milujem pomarančovú čokoládu, takže ak mi chceš spraviť radosť môžeš mi napríklad to podarovať.

Čo by si nám povedala o svojom životnom štýle?

Pravidelne sa pohybujem. Robím volejbal. Cez zimu sa mi moc cvičiť nechcelo, keď bola vonku taká zima. Jedlo obmedzujem iba trochu. Hlavné je sa hýbať a nesedieť iba na riti.

O svoju vizáž sa staráš sama?

Chodím ku kozmetičke tak raz za mesiac, iba na čistenie pleti. Mám ešte trochu problematickú pleť, takže si dávam y a masky. Namaľujem sa obvykle tak za 5 minút. Dám si iba korektor a riasenku a dofarbím si obočie.

O vlasy sa starám. Teda nie, že by som bola každý deň u kaderníka aby mi ostrihal rozštiepené končeky, ktorých mám teraz dosť veľa. Obvykle sa ráno češem tak 5 sekúnd a to je všetko.

V rámci blogerskej štafety by si mala niekoho predstaviť, koho budeš predstavovať?

Ešte som nad tým nepremýšľala ale určite to bude Klaudia, s ktorou máme spoločný blog.

Ak sa Vám Dijoun a jej blog páčia, môžete ju podporiť svojim hlasovaním v súťaži Bloger roka.

5.00 avg. rating (99% score) - 9 votes
O autorovi

2 komentáre

  1. Ann / 26 marca, 2015 at 0:54

    Sympatická myšlienka, aspoň sa na jednom mieste dozviem o rôznych blogerkách. A Dijoun je samozrejme tiež sympatická. Teším sa na pokračovanie 🙂

  2. Betty / 26 marca, 2015 at 18:00

    Wow, šikulka, ja keď som mala 16 som žiadne takéto aktivity nestíhala… Držím Dijoun palce!

Komentáre nie sú povolené.