Od

Blížia sa sviatky radosti a pokoja. V mnohých slovenských domácnostiach však nevládne ani pokoj a ani radosť. Vianočná atmosféra v mnohých domácnostiach končí adventným vencom na dverách. Ako to bude v tej vašej?

December sa už tradične nesie v znamení doháňania nedokončených záväzkov na tento rok, upratovaním, pečením a naháňaním darčekov. Ale sú naozaj vyleštená domácnosť a hromady darčekov tvorcami vianočnej atmosféry? Nie sú najkrajšie sviatky tam kde je pohoda? Aj keby na sviatočnom stole bol len jeden druh koláčov a namiesto kapra bol Fišburger z Mekáča?

Naša redakcia vyhlásila bojkot predvianočného ošiaľu a rozhodla sa celkom netradične počas príprav na Vianoce stráviť víkend radostne a v pokoji.

Piatok

Neznie to lákavo ? Koncerty pred Rozhlasom zadarmo? Teda, v cene koncesionárskych poplatkov, keďže ich organizuje RTVS. Ísť namiesto do obchodov po práci na kávu a potom na koncert a trhy pod Pyramídu? Pre nás to rozhodne znie lákavo.

f610.vianocne_trhy_jpg

http://slovensko.rtvs.sk/clanky/spolocnost/39916/rtvs-pozyva-na-vianocne-trhy-pod-pyramidou

Predstava toho ako mrznete na koncertoch Vás neláka? Žiaden problém, máme pre Vás variant číslo 2. v KC Dunaj je Urban Market Fiday Night w/ ajlávmjuzik.

Chcete vedieť kto bude hrať?

http://urbanmarket.sk/urban-market-friday-night-w-ajlavmjuzik/

Sobota

Spojte nákup vianočných darčekov s oddychom a s trochou času pre seba a svoje kamarátky a choďte sa pozrieť na Urban Market. Možno nakoniec predsa len zvládnete aj nejaké predvianočné nákupy a to aj bez šoping centier. Odpočiňte si, kultúrne sa vyžite a užite si pokojný víkend.

web_vizual

Program Urban Márketu nájdete tu.

Ak ste nekomerčnosť tohto víkendu potiahli na vyšší level, môžete namiesto míňania peňazí na hmotné statky ktoré nepotrebujete uprednostniť kultúru a charitu spojenú v koncerte Doma dobre a podporiť tak ľudí bez domova. Osud ľudí bez domova Vás až tak nezaujíma? Mohlo by Vás však zaujať, že na koncerte vystúpia Korben Dallas, Lola Marsh a Puding pani Elvisovej.

mbd-plagatweb

Ako môžete pomôcť a čo Vás čaká sa môžete dočítať tu.

Ak nemáte kultúry / zábavy stále dosť môžete okrem iného zavítať na Urban Márketovskú Áfterku.

A čo na nedeľa?

Po akčnom víkende uprednostníme prípravu domáceho nedeľného obeda. Pre zážitkov chtivé tvory je tu však stále možnosť ísť na trhy do Viedne a tam osláviť zapálenie 3 sviečky na adventnom venci.

Nech však budete tráviť svoj víkend kdekoľvek a akokoľvek, buďte hlavne v dobrej spoločnosti a v pohode.

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
O autorovi