Od

Na jeseň prechádza pleť dvoma extrémnymi obdobiami. Na začiatku sa naša pokožka dostáva z letných slnečných dní, kedy sme ju vystavovali slnečnému žiareniu, dlhému kúpaniu v chlórovanej alebo slanej vode a prudkým zmenám teplôt, kedy sme prechádzali z vyhriatych ulíc do klimatizovaných kancelárii.

Následne je potrebné pleť pripraviť na sychravé počasie a mrazivú zimu, ktorá pokožke, a najmä tej suchej, vôbec neprospieva.

Každé ročné obdobie má svoje špecifické zásady starostlivosti o pleť. Jeseň je v znamení obnovy rovnováhy, hydratácie a výživy pleti.

Jesenný reštart

Leto dáva suchej pleti pekne zabrať – časté prechody medzi teplom a studenou klimatizovanou miestnosťou alebo letným kúpaním a opaľovaním. To všetko môže spôsobovať stratu vlhkosti a pleť je potom suchá, šupinatá a svrbí.

Zo všetkého najskôr pleť poriadne vyčistite od všetkých opaľovacích olejov a vodeodolných líčidiel. Zabudnite na mydlo a vodu, to vašu pokožku ešte viac vysuší. Najlepšie bude, ak použijete micelárnu vodu alebo odličovacie mlieko a jemný peelingový krém.

Následne sa vrhnite na hydratáciu. A to použitím vhodných produktov pre suchú a citlivú pleť, ale aj pitím dostatočného množstva tekutín.

Príprava na zimu

Sychravé počasie, dážď, ranné mrazy. To s vašou pleťou pekne zatočí. V tomto období svoju pleť preto poriadne krémujte. Až budete vyberať svoj hydratačný krém, zamerajte sa na tie, ktoré sú neparfumované, s obsahom glycerínu.

Láka vás v sychravých dňoch horúca vaňa plná peny? Pozor na to! Dlhé horúce kúpele pokožku vysušujú. Odporúča sa skôr krátka sprcha vlažnejšou vodou. Rozhodne sa ale vyvarujte klasickému mydlu a sprchovým gélom. Namiesto toho používajte oveľa šetrnejšie a výživnejšie sprchové oleje alebo špeciálne sprchové gély, určené pre suchú až atopickú pokožku, aké ponúka napríklad Bioderma.

Poriadna porcia vitamínov

Dni sa skracujú a veľmi často vstávame do tmy a po tme sa aj vraciame domov z práce, a k tomu naviac studené jesenné počasie. Hydratačná kozmetika nezvládne všetko, a preto je potrebné telo a kožu podporiť aj zvnútra pomocou vitamínov a minerálov.

Suchej koži najviac prospievajú nenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú v rastlinnom oleji, rybách či avokádu.

Nezabúdajte na pitný režim. Doporučená denná dávka je 2-3 litre tekutín. Ale na kávu a presladené kolové nápoje zabudnite! Radšej si pripravte čistú vodu s citrónom.

 

Vďaka správnej starostlivosti v jesennom období bude vaša pleť pripravená na zimu, krásna, hydratovaná, bez nepríjemného napnutia a svrbenia.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi