Od

Počasie nám posledné dni dáva veľmi jasne najavo, že leto je v plnom prúde, s čím sa nám neodmysliteľne spájajú festivaly. Môže sa zdať, že na taký festival sa zbalíš za 10 minút, no nie je na škodu si pripomenúť čo si hodiť do batoha.

Hygiena

V znení hesla čistota pol života začnime s hygienou. Z hygienických potrieb by baby rozhodne nemali vynechať okrem štandardných vreckoviek aj tie vlhčené. Na spotené ruky, rýchle osvieženie ale tiež  ako prvá pomoc pre ovracaného kamoša sú ideálne. Môže to znieť ako samozrejmosť ale prihoďte tiež zubnú pastu, kefku a deodorant. Ťažko povedať, ktorá bude zrichtovaná ráno o pol štvrtej myslieť aj na to, ale ráno vás všetky určite poteší aj odličovacie mlieko alebo odličovacie obrúsky (ak ich zabudnete, nezúfajte, môžu vás ešte stále zachrániť vlhčené vreckovky). A keďže nikdy nevieš kde stretneš tu pravú lásku, vezmi si aj jeden kondóm.

Potraviny

Po pestrých skúsenostiach s festivalmi máme pre vás odporúčanie- Žiadne roztápajúce sa potraviny, salámy, šunky ani rezne od mamky. Čo však určite odporúčame pribaliť je bystrinka. Malinký šumivý zázrak z potravín stojí 20 centov no v skutočnosti je na nezaplatenie! Myslite na to, a keď Vás prestane bolieť žalúdok, pošlite mi do nebíčka aspoň jednu pusu. Gastronomické kútiky na festivaloch je posledné roky tak pestré, že vlastne o jedle ani nemá veľký zmysel písať. Možno by nebolo na škodu kúpiť si aj proteínové tyčinky. Neoplývajú síce fantastickou chuťou, ale zasýtia Ťa a dodajú vytancovanú energiu.

Festivalový dress code

Keď budete rozmýšľať, ktorým tričkom ohúriš frontmana tvojej obľúbej kapely, ktorý čaká len na teba, nezabudnite si zbaliť aj pršiplášť a gumáky (aj keď nie sú podľa najnovších trendov). Pozri si shmu.sk/model aladin, no počítaj s tým, že môže byť aj chladnejšie takže dlhé gate, krátke gate. Klobúčiky, šiltovečky šatôčky a iné pokrývky hlavy sú veľmi vítané. Kategóriu oblečenie uzavrieme jednoznačne plavkami.

Prvá pomoc

Naozaj užitočnou vecou je aj „minilekárnička“. Kadečo sa môže prihodiť takže určite by v nej nemal chýbať ibalgin, keď ťa bude bolieť bruško endiex, keď si hnáty dovykrúcaš tak aj nejaké obväzy a v neposlednom rade náplaste na otlaky. Je síce pravda, že zdravotná starostlivosť na festivaloch je zabezpečená, ale netreba sa na ňu spoliehať a ak sa dá, vieš si pomôcť aj sama.

 

5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes
O autorovi