Od

Kým kedysi Orava bola symbolom náročného a tvrdého života, dnes sa však pomaly, ale isto stáva miestom na dovolenku. Či už sa tam vyberiete na dva týždne alebo len na predĺžený výlet, máte sa na čo tešiť. Orava má v talóne kopu zaujímavostí, ktoré sa oplatí vidieť.

Nádherná príroda, tradície, neopakovateľná ľudová architektúra a zaujímavá história. Krásy Oravy si však neuvedomujú len domáci, ale aj zahraniční návštevníci. Takže si nezabudnite dostatočne vopred vybaviť ubytovanie, aby ste si výlet či dovolenku užili naozaj tak, ako máte v pláne. Tak čo, láka vás Orava? Zaujímavostí má viac než dosť!

Drevenice, vláčik, hrad i história

Orava je zaujímavá aj vďaka nádhernej ľudovej architektúre. Tú si môžete dosýta užiť v hneď niekoľkých skanzenoch. Určite neobíďte Múzeum oravskej dediny v Zuberci, ktoré je postavené pod mohutnými Roháčmi. Ak budete mať chuť, pozrite si drevené artikulárne kostolíky v Istebnom, Leštinách alebo Tvrdošíne.

Histórie sa nadýchate aj na Oravskej lesnej železnici v Oravskej Lesnej alebo na majestátnom Oravskom hrade, ktorý sa vypína nad obcou Oravský Podzámok. Hrad môžete navštíviť v mesiacoch marec až november, no ak sa tam vyberiete v iných mesiacoch, určite si užijete aspoň výhľad naň. Veď jeho krása pobláznila aj množstvo filmárov, a to nielen slovenských, ale aj zahraničných.

Pohyb na čerstvom vzduchu

Ako sa dá očakávať, Orava svojim návštevníkom ponúka mnoho prírodných krás a príležitostí na letnú aj zimnú turistiku. Za turistickú Mekku sa právom považuje Terchová, odkiaľ sa viete dostať na viaceré zaujímavé kopce. Zážitkom je určite výstup na Veľký Rozsutec či turistika v Jánošíkových dierach, ktorú zvládnu aj sviatoční turisti. Odmenou bude nádherný výhľad na okolitú krajinu, ako aj vodopády či prechody mohutnými skalami.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi