Od

V našej redakcii milujeme jednoduché recepty. Život je príliš krátky na to, aby sme obetovali veľa času vareniu. Výsledok varenia komplikovaného receptu s množstvom ingrediencii a zašpineného riadu je často tiež super, ale to prenechávame radšej odborníkom v reštauráciách. My sme si pre vás radšej pripravili (v dôsledku okúzlenia filmom Láska na karí čo spolu s nemožnosťou zájsť do pravej indickej reštaurácie spôsobilo nutkavú potrebu vymyslieť niečo čo by uspokojilo našu potrebu dať si karí) tento jednoduchý recept na kuracie mäso na kari.

Na recept budeme potrebovať:

Sezamový olej, kuracie mäso bez kostí – kuracie prsia alebo vykostené stehná (vo vegetariánskej verzii je možné nahradiť mäso za tofu- bez príchute), červenú cibuľku, mrkvu, červenú, žltú alebo zelenú papriku, zmes karí korenia, kokosové mlieko, soľ.

Postup:

Urobíme si prípravu, v rámci ktorej mäso (alebo tofu), papriku, mrkvu a červenú cibuľku nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme sezamový olej a pridáme naň najskôr mäso, ktoré sprudka opečieme. Následne pridáme zeleninu a všetko zalejeme konzervou kokosového mlieka. Posolíme a pridáme karí. Necháme dusiť až kým mäso aj zelenia nie sú celkom mäkké.

IMG_3988

 

Výsledkom nášho receptu je Karí, ktoré má redšiu konzistenciu, je v ňom viac omáčky a mäso aj zelenina sú udusené do mäkka. Ak chcete aby mäso a zelenina boli chrumkavejšie a zachovali si viac zo svojej farby tak ich opečte, kokosovým mliekom zalejte až tesne pred vypnutím a nepridávajte celú plechovku kokosového mlieka ale len časť, podľa chuti.

 

Dobrú chuť priatelia!

Napíšte nám do redakcie, aký je váš najobľúbenejší recept s karí (redakcia@vosvetezien.sk)

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes
O autorovi