Od

Trávite celé noci bezcieľnym počítaním ovečiek v snahe snažiť sa aspoň na chvíľu zaspať? Milióny ľudí má problém prespať v noci zdravých osem hodín. Nedostatok spánku, či nespavosť vedie k nebezpečným chorobám zo stresu. Máte pocit, že už ste vyskúšali všetko, no nič Vám nepomohlo v noci zažmúriť oka? Riešenie máte na dosah ruky – teplý čaj.

Vo všeobecnosti je pitie teplého čaju pred spaním veľmi upokojujúce. Keď k tomu prirátame fakt, že existuje veľa druhov čajov, ktoré navádzajú kvalitný spánok, máme dokonalý a zdravý „uspávač“.

Každý večer si nájdite chvíľku pre seba, pohodlne sa usaďte a vypite si šálku jedného z nasledujúcich čajov.

Čaj z Valeriány poľnej.

Valeriána poľná je antioxidantami prekypujúca bylina, no je tiež známa pre svoje veľmi silné sedatívne účinky, a zvyšovanie kvality spánku. Táto bylinka znižuje čas potrebný na zaspatie. Je tiež účinná v boji  proti bolesti, nespavosti a nervozite. Vypite si vývar z tejto bylinky približne hodinu pred spaním. Nevzdávajte sa ak nezaúčinkuje hneď v prvé dni, dajte jej šancu a vydržte. Dajte si však aj pozor, pri pití tohto čaju po dobu dlhšiu ako dva týždne môže vzniknúť ľahký návyk.

Harmančekový čaj.

Tento tradičný rastlinný liek je používaný v boji proti nespavosti už od nepamäti, tiež pomôže pri strese, úzkosti a ďalších problémoch spojených s nedostatkom spánku a nadmerným stresom. Podporuje ospalosť, tým že má upokojujúci účinok na žalúdok. Výskumníci tvrdia, že tento sladký kvetinový čaj má jemný účinok sedatíva, a chemické látky obsiahnuté v kvetoch upokojujú celú nervovú sústavu.

Čaj z Kocúrnika obyčajného.

Kocúrnik obyčajný je liečivá rastlina z čeľade hluchavkovitých, a vzhľadom a vôňou Vám môže pripomínať mätu. Mačky privádza vôňa tejto rastliny do vytrženia, ale možno ju použiť aj ako liečivú bylinu. Čaj obsahuje organické zlúčeniny, ktoré tiež pomáhajú pri nespavosti, podporujú zdravý spánok a má vynikajúce relaxačné účinky.

Chmeľový čaj.

Už ste pravdepodobne počuli že chmeľ sa najčastejšie používa pri výrobe iného nápoja. Nenechajte sa tým však zmiasť. Chmeľové kvety sa dajú využiť aj inak ako na varenie piva. Chmeľový čaj má jemnú horkastú chuť a pomáha zmierniť stres, napätie, upokojuje nervy a uvoľňuje telo. A to z neho robí vynikajúci večerný nápoj.

Bylinkové čaje určené na spanie.

Bylinkové čaje určené na spanie Vás uvoľnia  a pomôžu Vám zaspať. V týchto čajoch sú často pridané látky, ktoré sa používajú na liečenie nespavosti v lekárstve. Ak Vám nepomôžu vyššie uvedené prírodné čaje skúste siahnuť aj po tejto variante. Zdravé spôsob ako si pomôcť zaspať.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi