Od

342617_starostlivost-krasa-zena-plet-vlasyMáte problémy s pleťou alebo ste len príliš náročná a čakáte viac?Vyskúšali ste už všetky produkty z drogérie, či lekárne a nedosiahli ste požadovaný výsledok? Skúsme sa nato pozrieť z inej stránky. Naše staré mamy nemali výdobytky našej doby, no o pleť sa tiež vzorne starali. Ako to robili vám prezradí zopár nasledujúcich receptov. Suroviny na ich prípravu určite nájdete aj vo vašej chladničke.


522607_chudnutie-mrkva-stihla-linia-dieta-kura-recepty-telo-postava-zena-novy-cas-pre-zenyMRKVA: obsahuje vitamíny C, D a skupinu vitamínov B. Vypína a osviežuje pleť, obnovuje pružnosť a pomáha dlhšie udržať zlatistý letný bronz.

Maska na suchú pleť: 1 PL šťavy s troškou dužiny a kávová lyžička rastlinného oleja. Aby sa maska neroztekala môžete pridať trošku škrobovej múčky.
Maska na mastnú pleť: zmes mrkvovej šťavy a citróna v pomere 1:1

stredny-var-04-zemiak-magazinZEMIAK: obsahuje veľké množstvo minerálov a stopových prvkov. Obsahuje aj veľa vápnika, ktorý pôsobí odvodňujúco, ale môže pomôcť pri prekyslení organizmu, ktoré sa prejavuje extrémne suchou, popraskanou a nečistou pokožkou.

Protivrásková masáž: nahriaty uterák priložte na tvár aby sa rozohriala a otvorili sa póry. Potom niekoľko minút jemne masírujte tvár ošúpanými surovými plátkami zemiakov a potom nechajte zaschnúť. Nakoniec môžete naniesť trochu hydratačného krému a jemne ho vklepať to pokožky.
Maska proti vyrážkam: menší zemiak uvarte v šupke, ošúpte a roztlačte. Rozmiešajte s trochou mlieka a 1 žĺtkom. Všetko zohrejte v horúcom vodnom kúpeli a naneste na pleť, hlavne na miesta s vyrážkami a vriedkami. Po 15 minútach masku zmyte vlažnou vodou.

freedigitalfoto_zelenina_krajanie_uhorkaUHORKA: obsahuje hodnotné vitamíny A a skupinu B vitamínov, minerálne látky a organické kyseliny. Táto kombinácia vyhladzuje pokožku a je možné používať ju naozaj na všetky typy pleti.

Pri strúhaní uhoriek na šalát pretlačte vzniknutú vodu cez gázu aby ste odstránili dužinu a uschovajte v zazátkovanej nádobe v chladničke, kde vydrží aj týždeň. Vznikne vám univerzálne tonikum, ktoré pleť hydratuje, vyhladzuje a vyživuje.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi