Od

Vstávanie do práce nepatrí medzi obľúbené činnosti asi každej z nás. Ranné chystanie zaberie množstvo času a keď k tomu ešte prirátame aj chystanie detí, máme čo robiť. Väčšina z nás ale netuší, že činnosti, ktoré robíme predtým, ako ideme spať, ovplyvňujú kvalitu nášho spánku a aj náladu. Akých chýb sa teda dopúšťame?

Pijeme kofeínové nápoje

Niekedy popri všetkých povinnostiach pijeme obednú kávičku navečer. Treba si však uvedomiť, že večerné popíjanie kávy organizmu nepomáha, ba práve naopak, škodí. Radšej si spravte zelený čaj. Je to zdravšia varianta kávy a neškodí organizmu až tak, ako káva. Kofeínové nápoje vám znemožnia vyspať sa doružova, preto je lepšie, keď nebudete piť žiaden kofeínový nápoj a počkať radšej až do rána. Radšej čas, ktorý trávite popíjaním kávy, využite na relaxovanie za pomoci poctivo vyrobeného peelingu na tvár. Pleť sa upokojí a bude vyzerať sviežejšie.

Sledujeme sociálne siete

Kto z vás nepozerá podvečer pred spaním sociálne siete a emailové schránky? Chatovanie na sociálnych sieťach a vybavovanie pracovných, ale aj súkromných emailov by nemalo patriť medzi klasické večerné činnosti. Vaše telo sa má naprogramovať na odpočinok a povedzme si úprimne, riešenie pracovných emailov alebo kontrolovanie profilu kamarátok predtým, ako zaľahnete do postele, vám neurobí dvakrát dobre. Radšej si skontrolujte, či na rozmer vašich obliečok 140 x 220 bude vyhovovať na vaše paplóny, alebo nie.

Riešime prácu

Okrem toho, že sa budete vyhýbať sociálnym sieťam, nemyslite na pracovné povinnosti a v žiadnom prípade si nerobte prácu, keď máte ísť spať. Samozrejme, ak je potrebné ožehliť prádlo, zašiť dierku na nohaviciach, alebo spraviť zajtrajší obed, neodkladajte to. Určite ale neriešte to, čo máte riešiť nasledujúci deň v práci. Pred spánkom si radšej zacvičte pár cvikov, pustite relaxačnú hudbu, dajte si na tvár peeling a pokožku si ponatierajte výbornou kozmetikou Siberica.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi