Od

Pred pár rokmi bol v našich končinách Hummus neznámym pojmom. Dnes táto orientálna pochúťka naberá na popularite a my Vám prinášame jednoduchý recept na jeho domácu prípravu.

Základnou zložkou hummusu je cícer. V našom recepte použijeme cícer konzervovaný, pretože sme pohodlné a spontánne a temer nikdy nemáme čas cícer dopredu namočiť. Náš recept na cícer je jedným z množstva variácii tohto pokrmu. Neutrálna chuť cíceru umožňuje povoliť uzdu kreativite pri dochucovaní.

Potrebujete:

konzervu cíceru, kopcovitú lyžičku tahini pasty, olej (olivový alebo ľanový), šťavu z polky citróna, čerstvý koriander, rímsku rascu, červenú papriku, soľ, čierne korenie, dva strúčiky cesnaku.

Postup:

V prípade, že narozdiel od nás siahnete po sušenom cícere, tento vopred namočte a povarte v neslanej vode. Ak hummus vyrábate z konzervy, celá príprava spočíva v rozmixovaní cíceru s ostatnými surovinami.

Za pár minút máte pripravenú pochúťku pre Vašu rodinu alebo nečakanú návštevu.

 

Hummus
 
Hodnoty na 100 g
Kalórie (kcal) 166
Tuky 10 g
Nasýtené tuky 1,4 g
Polynenasýtené tuky 3,6 g
Mononenasýtené tuky 4 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 379 mg
Draslík 228 mg
Sacharidy 14 g
Vláknina 6 g
Bielkoviny 8 g
Vitamín A30 IUKyselina L-askorbová0 mg
Vápnik38 mgŽelezo2,4 mg
Vitamín D0 IUVitamín B60,2 mg
Kobalamín0 µgHorčík71 mg

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
O autorovi