Od

S blížiacim sa letom máme čoraz menej priestoru pre skrývanie nedostatkov našej postavy pod vrstvy oblečenia. Pre tie z nás, ktoré sa napriek blížiacemu sa letu nevieme vzdať svojej dávky sladkého je ideálny tento recept na zdravú raňajkovú sladkosť, ktorá zasýti a zároveň uspokojí túžbu po sladkom.

Na prípravu budete potrebovať:

3 veľké zrelé banány, 500 g balík ovsených vločiek (jemných), kypriaci prášok, kakao (nesladené), 3 vajíčka, fľašu Acidka (my sme použili vanilkové), horkú čokoládu (my sme použili s podielom kakaa 80%)

Potrebovať síce nebudete, ale možno budete chcieť pridať:

škoricu alebo perníkové korenie, oriešky (vlašské, mandle, liskovce), cukor/med/ stéviu na dosladenie

Postup je pomerne nenáročný:

Banány popučíte, alebo rozmixujete tyčovým mixérom v Acidku, čokoládu nalámete, vajíčka rozšľaháte a všetko spolu dôkladne premiešate. Zmes necháte chvíľu postáť, aby vločky nasiakli trochu vlhkosti z Acidka.

Pripravíme si plech alebo zapekaciu misku, podľa toho, akú hrúbku koláča chceme mať tak, že ju celú vyložíme papierom na pečenie (aj po stranách). Pečieme v trúbe predhriatej na 180°C dovtedy, kým po vpichnutí vidlička nezostane čistá.

 

Koláč je možné piecť aj v podobe muffinov v papierových košíčkoch. Koláč vydrží čerstvý aj niekoľko dní, ak ho nenecháte na plechu ale nakrájaný uskladníte v dóze v chladničke.

Odporúčame ako zdravé raňajky s bielym jogurtom a čerstvým ovocím, alebo ako desiatu počas náročného dňa.

 

Dobrú chuť!

4.83 avg. rating (96% score) - 6 votes
O autorovi